Muziek Collectief Maartensdijk

Groene Kernen

Maartensdijk

- Algemene voorwaarden

kunst & Genoegen Maartensdijk

- Instrumenten Fonds 2018


- Facebook

- Algemene voorwaarden

KunstenHuis De Bilt - Zeist

- Copyright ©

- Privacy

- Facebook

Docenten

Muzieklessen

Over ons

Start

Contact

Tarieven

- Spelregels muzieklessen

- Instrumentenfonds 2017

Muziekles methodiek

Inschrijven Kunst & Genoegen

Muziek Collectief Maartensdijk

Open dag


Inschrijven KunstenHuis

Algemeen

Muzieklessen!

Muziek Collectief Maartensdijk


12:00  -  16:00 uur

Muzieklessen

Muziek brengt mensen samen. Muziek ontroert mensen. En misschien wel het belangrijkste: muziek maken is gewoon heel erg leuk! Bij het Muziek Collectief Maartensdijk vind en vergelijk je de meest uiteenlopende muzieklessen in Maartensdijk. Van trompet tot klarinet van saxofoon tot slagwerk en van viool tot piano. Voor alle leeftijden en niveaus biedt het Muziek Collectief Maartensdijk (MCM) een muziekles op maat!


Naast de muzieklessen is er ook de mogelijkheid om samen met anderen muziek te maken in het leerlingenorkest en wie weet, als je wat verder bent, in het harmonieorkest.


De muzieklessen worden (m.u.v. de schoolvakanties) wekelijks gegeven. Eén keer per jaar krijgen de jongere leerlingen de gelegenheid om tijdens een voorspeelmiddag  of -avond hun vorderingen aan ouders en andere belangstellenden te laten horen.


Voor wie?

Iedereen kan een instrument leren bespelen. Voor kinderen gaan we uit van een minimum leeftijd van vijf jaar en weet.... je bent nooit te oud om te beginnen! We geven les aan zowel beginners als gevorderden.


Beginners

Dit ben je als je zonder enige ervaring met een instrument en/ of kennis van (blad)muziek de basis wilt aanleren. Afhankelijk van de gewenste muziekstijl zijn er verschillende leermethodes en leerboeken die wij je kunnen aanraden, al blijft de basistechniek dezelfde.

Beginnerslessen duren standaard 20 minuten.


Gevorderden

Hier val je onder als je (intensief) 4 á 5 jaar speelt of als je bijvoorbeeld al in het bezit bent van het HaFaBra B-niveau diploma. Je wilt bijvoorbeeld leren improviseren of jezelf nog meer gaan verdiepen in een bepaalde techniek of muziek stijl.


Leerdoelen

De belangrijkste leerdoelen zijn de ontwikkeling van:

-  muzikaal voorstellingsvermogen

-  creativiteit en eigen persoonlijkheid

-  analytisch gehoor, muzikaal begrijpend luisteren

-  instrumentbeheersing

-  beheersing notenschrift en algemene muziektheorie

-  beheersing van verschillende muziekstijlen


Examens en diploma's

Als je al een aantal jaren les hebt gehad op een blaas- of slagwerkinstrument, is het mogelijk om een examen af te leggen. Deze examens zijn ingericht volgens landelijke normen. Je docent zal beoordelen of je voldoende niveau hebt om een examen te kunnen afleggen. Het is mogelijk examen te doen op A, B, C, en D niveau. Elk niveau bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen. Het praktijkexamen kun je pas afleggen als het theorie-examen succesvol is afgerond. Het theoretische deel bestaat uit een pakket van 8 lessen en het examen. De lessen worden klassikaal gegeven en zijn onderdeel van de

normale muzieklessen. Voor de andere (niet blaas) instrumenten inclusief de zangers is er iedere 3 jaar een vergelijkbare toetsing.  


Muziekinstrumenten

Het bespelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling en de ontwikkeling van het kinderbrein.

Het samen spelen verbindt en versterkt sociale vaardigheden.


Muziekinstrument huren

Begin je met muziekles dan kun je een muziekinstrument huren. Je huurt een muziekinstrument in principe voor één kalender-

jaar, dus twaalf maanden. Verlenging van de huur voor het  muziekinstrument is mogelijk, mits daaraan ook de  muzieklessen gekoppeld zijn.


Proefles

Een proefles volg je individueel en duurt 20 minuten. Nadat je je hebt ingeschreven neemt de docent contact met je op om een lesafspraak te maken. Bevalt de proefles, dan kun je je inschrijven voor een jaarcursus (kinderen en jongeren). De docent kan je ook adviseren over de vervolgmogelijkheden.Er is mogelijkheid voor één gratis proefles


Muzieklessen

Bij ons kun je muziekles individueel of in een kleine groep volgen. We gebruiken een praktisch lesprogramma waarin je alle aspecten van je instrument leert, leert improviseren en, als je wilt, wordt voorbereid op het spelen in een orkest, koor, band of ensemble. De docenten van Kunst & Genoegen en van Het KunstenHuis zullen de muzieklessen verzorgen.


Workshop

In de verschillende workshops wordt de leerlingen muzikaal alles bijgebracht in relatie tot het thema van de workshop. De workshops zijn eigenlijk verkorte cursussen die een algemeen muzikaal karakter hebben en moeten gezien worden als een opstapje naar de muzieklessen waar je het instrument leert bespelen.


Leerlingenorkest

Leerlingen kunnen na ongeveer een half jaar instrumentles starten in het leerlingenorkest ook wel beginnersorkest genoemd. Het leerlingenorkest is niet uitsluitend een jeugdorkest maar is een echt opleidingsorkest waar ook ruimte is voor volwassenen.


Locatie muzieklessen

Om de koppeling met de basisscholen, de BSO en het dorp te behouden worden de muzieklessen in één van de basisscholen of in De Vierstee gegeven, zodat de kinderen (zelfstandig) rechtstreeks vanuit school of vanaf de BSO naar de muzieklessen kunnen komen.
Locatie muzieklessen

Om de koppeling met de basisscholen, de BSO en het dorp te behouden worden de muzieklessen in één van de basisscholen of in De Vierstee gegeven, zodat de kinderen (zelfstandig) rechtstreeks vanuit school of vanaf de BSO naar de muzieklessen kunnen komen.


Nachtegaallaan 30 en 36 en 38
Vierstee - WereldKidz Kievit school - Martin Luther Kingschool
3738 EB Maartensdijk